Bind it all

På bloggen her i august skal vi demonstrere «maskinparken» til Scrappehjertet. Hver uke denne måneden kommer det en forklaring og bilder på bruk og ikke minst glede med en god maskin. Hvis du går og lurer på om du skal kjøpe deg et godt verktøy til scrappehobbyen så burde du følge med denne måneden.
Denne uken skal jeg vise Bind it all, fra Zutter, som er et robust lite verktøy man kan lage egne bøker, notatbøker, kalendere og mye mye mer.
Bind it all puncher huller til albumsider, boksider, papp-plater og ark. Den puncher også hull i LP-plater, legoplater eller tynne finerplater. Mulighetene er mange.
I hullene som maskinen lager trér man wire og maskinen klemmer wiren så alt henger sammen.

På bildet ser du hva jeg mener med at wiren holder alt sammen til slutt.
Her er det lille rosa vidunderet, som i to prosesser puncher hull og klemmer sammen wire. Bak på maskinen (venstre side) er det en sort støtte som alltid skal være ute under bruk slik at maskinen blir stødig. Det loddrette håndtaket klemmes lett ned mot støtten og krever ikke mye kraft.
Da jeg var på mitt første kurs var det nettopp Bind it all vi brukte og jeg lagde min egen lille notisbok. Det har blitt noen titalls notisbøker etter det og det er fortsatt veldig moro å lage dem. 
Viser dere et knippe bilder av noen bøker jeg har laget. Permene er pappbiter fra mat-emballasje som jeg limer papir på. Bretter papiret rundt pappen og limer papir på baksiden også. Forsiden pynter jeg etter ønske og til slutt lager jeg hull og klemmer wire på plass. Notatblokka limer jeg inni på bakpermen.
Med denne maskinen kan du lage notatbøker eller andre bøker helt etter ditt eget ønske og størrelse. Sett ditt personlige preg på supre gaver som alle kan ha nytte av.

To helt forskjellige notatbøker i samme størrelse. Legg merke til wiren jeg har brukt, hvit til venstre og brun til høyre. Wire kommer i pakker med enten 4 eller 6 lange remser, lange nok til et A4 ark. Her bare klipper du av den mengde «rundinger» du trenger med en knipetang. Wire får du i mange fine farger, sort, hvit og de fleste metallfarger. Du får også rosa, lysblå/turkis og rød. Dessuten får du wire i varierende størrelse. Tynne bøker trenger smal wire og tykkere bøker må ha større wire. Det skal jeg komme tilbake til i et annet innlegg.

Denne notatboka er ganske stor; ca 21 x 16 cm, og jeg har brukt wire på 3/4 inch for at permene skal ligge flatt og ikke sprike opp.

Følg med i morgen, så skal jeg vise dere hvordan dere lager denne lille notatboka med kalender!
Hvis du ble litt nyskjerrig på denne maskinen finner du den i nettbutikken ved å trykke på navnene under!
Hilsen Lene 

Posted in Uncategorized and tagged , , .