Litt om Xcut Xpress

Den største fordelen med Xcut er at den er så enkel å bruke. Maskinen takler alle typer dies og man slipper en masse forskjellige plater. Man legger først på baseplaten på maskinen, deretter diesen med kuttesiden opp, så papiret man skal kutte og oppå der legger man kutte-platen. Dette er slik diesen skal ligge på kutteplaten:

Bildet over er egentlig det jeg bruker som bakside på min base-plate. Jeg har valgt å legge på en magnetic shim på platen for at diesen skal ligge på plass. Dette kan du kjøpe i tillegg. Det er 2 shims i pakken. Disse er veldig tynne og limes direkte på base-platen. Shimsen er lett å dra av og bytte til ny når den blir slitt.  Jeg har kjøpt dette hos Scrappehjertet

Slik ser da min baseplate ut med magnetic shim på:
Her ligger alt slik det skal når du skal stanse ut:
Du er nå klar til å stanse ut, men det er en siste ting du trenger å vite før du går i gang. Xcut har to solide valser som platene kjøres gjennom. Disse valsene kan heves og senkes ved å dreie på hjulet oppe på toppen av maskinen. Det følger med en liste over forskjellige dies og innstillinger når du kjøper maskinen, men jeg har funnet ut at det er lettere å prøve seg fram.  På tynne dies bruker jeg mellom 4 og 5… ca 5 er vel mest riktig siden jeg har den magnetiske shimen på baseplaten.  

 Jeg ser med en gang at jeg har tatt dette bildet etter at jeg har embosset, for når jeg skal embosse det jeg har stanset ut, skrur jeg bare hjulet opp fra ca 5 til ca 6 før jeg kjører  igjennom. Hvis embossingen ikke har blitt bra nok, skrur jeg ned litt på hjulet og kjører det gjennom en gang til.
 
Her har jeg  stanset ut en dekorativ oval som jeg nå skal embosse:
Oppå diesen med papiret i, legger jeg en myk latex gummi matte. Dette følger heller ikke med maskinen. Scrappehjertet fører både store og små gummimatter  som kan brukes. Jeg bruker Spellbinders sine. 
Oppå gummimatta legger jeg til slutt kutteplaten. 
Jeg skrur opp hjulet fra ca 5 til ca 6 og kjører igjennom

Slik ser da min ferdig kuttet og embosset oval ut
Dette var litt mer info om Xcut, så neste gang blir det mer generelt.
Ha en flott dag 🙂

Posted in Uncategorized.