Maja Design, Coffee in the Arbor

Minialbum med Envelope Punch Board

I dag vil jeg vise dere et lite minialbum man kan lage av flere konvolutter. Permene er laget av papp og konvoluttene er laget med Envelope Punch Board.

Håper bildeserien og beskrivelsen kan hjelpe om du vil lage et konvoluttminialbum!
Begynn med permene og klipp til to biter papp på 3,5 inch x 6 inch. Lim på mønsterpapir som er noen cm større enn pappen. Jeg bruker alltid dobbelsidig tape. Klipp bort hjørnene og lim inn det ekstra papiret over pappen.

Klipp/skjær til to biter Bazzill som er litt mindre enn permene. Ca 0,5 cm mindre! Limes på permenes bakside.

Så skal konvoluttene lages!
Jeg har fulgt målene på brettet til et 3 x 5 1/2 inch kort. Klipp/skjær fire biter på 7 1/8 inch x 7 1/8 inch, punch og preg første linja på 2 3/4 inch. Fortsett rundt hele papirbiten slik du lager en konvolutt.
Lim ned den lille trekanten på toppen og lim sammen konvolutten uten å lime igjen den øverste åpningen. Der skal vi putte inn en etikett.
Skjær fire etiketter på 2,5 inch x 5,5 inch. På toppen av etikettene lager du et hjørne med brettet. Legg etiketten inn i puncheren og punch hvert hjørne.
Gjør også det samme med mønsterark om du vil ha det på etiketten. De små hempene til å dra etiketten opp med lager du også på brettet. De måler 1 1/4 inch x 2 inch. Lag fire stykker.
Hempene legger du inn i puncheren, på midten og puncher et spor. Gjør det samme på andre siden.
Ser ut som en liten sløyfe. Brettes sammen og lag runde hjørner.
Rund hjørnene med en liten sirkeldies eller hjørnepunch.
Når du limer alt sammen blir etiketten slik.
Passer perfekt oppi lommene. Så er det bare å lage hull med Bind it all på permene og konvoluttene, tré på wire og binde albummet sammen. Pynte alle sidene og så er minialbumet ferdig. Etikettene kan man stemple noen søte tekster på, lime inn dine favorittoppskrifter eller skrive små fine vers på. Valgene er dine!

Håper du fikk noen ideer eller tips og lykke til med dine prosjekter!
Hilsen Lene 

Posted in Uncategorized and tagged , , , , .