Oppbevaring av stempler

Et godt system i stempeloppbevaring er nødvendig når stempelpakkene “formerer” seg litt mer enn forventet. Selv har jeg lenge hatt en grei sak med laminerte ark som jeg har stemplet motivet på og oppbevart selve stempelet på baksiden av arket. Disse arkene har samme størrelse som et cd-cover og har stått sortert i en cd-eske fra Ikea. (Det vil si, 4 esker). Det har vært nødvendig for meg at oppbevaringen ikke har vært for tungvint. Etterhvert som årene går så ser jeg at stemplene blir litt “harde” og ikke vil sitte så godt på det laminerte arket. Det resulterer i at stemplet sklir av arket og havner et eller annet sted i esken min. 
Jeg fikk et godt tips av Irene i designteamet om noen fine plastikklommer som hadde kommet inn i butikken og nå er jeg i full gang med å flytte stemplene over i et nytt system. Plastlommene er litt over 5 x 7 inch så jeg kuttet til hvitt 120 grams papir på 5 x 7 inch. Det er noe større enn mine gamle laminerte ark, så jeg har bestemt meg for å stemple over på nye ark. Det er litt jobb men jeg får ryddet opp og “premien” for jobben skal bli noen nye pakker med stempler. 
Mitt gamle system i Ikea-boksene.

De nye plastlommene som er av god kvalitet og med en enkel lukking på toppen.

Her har jeg stemplet to nye ark, laminert dem og et hvitt ark jeg skal ha i mellom stempelarkene. Altså to ark i en plastlomme. Jeg har laminert skillearket også for da kan jeg tørke av blekk etter dårlig tørka stempler. Jeg stempler ikke de nyeste stemplene som fortsatt ligger i orginalpakken. De tar jeg bare ut av plasten og putter to pakker i en plastlomme. 
Noen av stemplene mine har jeg dies til og da legger jeg bare diesen i samme plastlomme som stemplet, alt på samme sted.
Det er ganske morsomt å sortere og finne plass til alle stemplene mine. Dessuten får alle sammen en skikkelig vask etter stempling.

Så begynner den første esken å fylle seg opp. Etter litt opprydding i stemplene, noen blir kastet og noen skal jeg gi bort, ser jeg at de 4 eskene jeg hadde blir komprimert ned til 1,5 eske. 
Jeg vet ikke helt om jeg fortsatt skal bruke Ikea-eskene men foreløpig blir det slik som på bildet. Ulempen er at jeg ikke får på lokket. Jeg skal kikke litt etter esker for dvd-filmer, de tror jeg er litt høyere enn cd-esker.
En fin bonus med dette systemet er at det blir veldig enkelt å pakke ned de stemplene jeg vil ha med på scrappekvelder eller scrappetreff.
Klem fra Lene

Posted in Uncategorized and tagged , , .

2 Comments

Comments are closed.